Växter på kontoret

Vi människor har inte glömt bort att vi en gång levde i samklang med naturen. Åtminstone undermedvetet dras vi till växtrika miljöer, och vi inreder gärna både våra hem och våra arbetsplatser med växter. För de flesta av oss är det något som ökar trivselfaktorn och som dessutom ger oss stimulans när vi sköter om dem och tillfredsställelse när våra skyddslingar växer och utvecklas.

”Forskning visar att växter ökar produktivitet och kreativitet, dämpar buller och minskar stress, alltihop utmärkta incitament för att låta kontoret grönska”

Förutom ovan nämnda fördelar kan nämnas att växter ju ger syre samt att de bryter ner gifter som finns i luften. Forskning visar att växter dessutom ökar produktiviteten och kreativiteten, dämpar buller och minskar stress. Alltihop utmärkta incitament för att låta kontoret grönska. Med det stora utbud av växter som vi har idag går det lätt att hitta lämpliga växter till kontoret, oavsett hur ljusförhållandena ser ut eller hur många fönster kontoret har.

kontor med växter

Stilrent och välkomnande

Rent inredningsmässigt bidrar växter positivt till ett kontors estetik. En miljö med växter känns exklusiv och inbjudande och gör även tillfälliga besökare på gott humör. Det är ingen slump att receptioner och vestibuler på större kontorsbyggnader och hotell oftast är bemängda med växter och snittblommor; förutom att vara färginslag får de människor att slappna av och trivas, något som är viktigt både när man är ledig och när man arbetar.

Vilka växter trivs på kontoret?

Beroende på vilka ljusförhållanden som råder på kontoret är det olika vilka växter som passar. Ett släkte växter som är populära och finns i en rad olika varianter är kallorna. Kallor fungerar bra i kontorsmiljöer eftersom de inte uppskattar direkt solljus utan snarare föredrar lite dunklare miljöer med artificiellt ljus. Kallorna kräver regelbunden vattning men bör torka ut mellan vattningarna, något som gör dem till den perfekta kontorsväxten. Exempel på vanliga kallor i kontorsmiljö är garderobsblomma, fredskalla och silverkalla.

Andra bra kontorsväxter är dracena, elefantöra, aloe vera, citronfikus och naturligtvis alla typer av kaktusar, som verkligen har fått ett uppsving i popularitet och finns i tusentals varianter. Sätt gärna kaktusen en bit ifrån dig på skrivbordet bara så du slipper taggarna.

Vi tar hand om kontorets växter

När vi tar hand om kontorsstädningen på er arbetsplats ser vi till att ge även växterna kärlek. Vi har stor kunskap om vilka växter som kräver vilken behandling och hur man får dem att grönska och trivas. Vi vattnar, ansar, beskär, dammtorkar och ger växterna näring när det behövs. Med ett abonnemang på kontorsstädning kan ni efter helgen inte bara vara säkra på att mötas av en välstädad arbetsplats utan dessutom välmående, grönskande växter.

Comments are closed.