Allt fler anlitar städfirma för hemstädning

I Stockholm blir det allt vanligare att vi lejer ut hushållsnära tjänster som städning, barnpassning och storhandling. Anledningen är förstås att vi lever liv där det är svårt att få tid över; vi har ofta långt till jobbet, jobbar länge och helgerna fylls av diverse aktiviteter med barnen och på egen hand. Den som inte orkar lägga ner den lilla extra energi som finns kvar på att städa och handla väljer ofta att i stället hyra in en firma som tar hand om det tråkiga, och dessutom gör det på ett noggrant och professionellt sätt.

”RUT står för Rengöring, underhåll och tvätt vilket antyder att avdraget främst har med städning att göra, men nuförtiden går det att få RUT-avdrag för de flesta hushållsnära tjänster”

Hushållsnära tjänster subventioneras i Sverige med hjälp av RUT-avdraget, vilket gör det extremt prisvärt att beställa dessa tjänster. RUT står för Rengöring, underhåll och tvätt vilket antyder att avdraget främst har med städning att göra, men nuförtiden går det att få RUT-avdrag för de flesta hushållsnära tjänster, till exempel barnpassning, data- och IT, snöskottning osv. Det är skatteverket som beviljar RUT-avdrag och på deras webbplats står det tydligt angett i vilka situationer RUT-avdrag kan beviljas. Avdraget ligger på hela 50% av arbetskostnaden.

Tiden räcker inte till

Att hålla en bostad fin och fräsch kan ibland kännas som ett heltidsjobb, speciellt om man har barn. Lägg till detta att du antagligen redan har ett riktigt heltidsjobb, plus ett socialt liv med aktiviteter, vänner och träning. Det säger sig självt att man antingen får acceptera lite damm i hörnen eller ge avkall på fritiden. Här blir hjälp med hemstädningen den smidiga tredje lösningen, som gör att du kan fortsätta göra det du vill utanför arbetstid och samtidigt ha ett rent och snyggt hem som du inte behöver ha dåligt samvete för. Städning av en professionell städfirma är effektiv och skonsam mot både bostad och miljö och det är en härlig känsla att komma hem efter en lång arbetsdag till ett rent och nystädat hem.

Hjälp med handling och barnpassning

Allt fler Stockholmare väljer också att leja ut storhandling, via någon av de många matkassar som dykt upp. En ”matkasse” är ett sorts abonnemang på livsmedel, ofta i kombination med en specialanpassad meny. En gång i veckan får du hem en leverans med mat, samt en meny med recept för hela veckan. Denna lösning har blivit omåttligt populär bland många stockholmsfamiljer som är trötta på att varje dag stå i affären på väg hem från jobbet och försöka komma på något gott och nyttigt till middag.

De föräldrar som då och då vill hitta på något roligt tillsammans känner förstås till problemet med att hitta barnpassning. Detta gäller särskilt då varken far- eller morföräldrar finns på samma ort, vilket ju är ganska vanligt i Stockholm, där så många flyttar in från andra städer och orter. Då kan det vara bra att veta att även barnpassning ger rätt till RUT-avdrag på samma sätt som städning och annat. I Stockholm finns flera firmor som erbjuder utbildade och erfarna barnvakter som till exempel kan hämta från dagis och skola, fixa enklare matlagning, ta barnen till fritidsaktiviteter osv.

Abonnemang på hemstädningen

Vad gäller hemstädning så är det vanligaste att man tecknar ett städabonnemang, som i vårt fall även innefattar tvätt och strykning. Vi kommer då enligt ett intervall som vi tillsammans kommer överens om, men vanligtvis en gång i veckan. Att regelbundet få sitt hem professionellt städat gör inte bara att det känns fräscht och trevligt, det är även skonsamt för ytskikten i bostaden och gör att den slits mindre. Ett hem i bättre skick helt enkelt. Vill du veta mer om våra olika städtjänster eller beställa ett abonnemang är du varmt välkommen att höra av dig! Glöm inte att du även kan anlita oss för storstädning om du anser att regelbunden städning går att klara av på egen hand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =