Julklappar för den städtokige

Årets julklapp är en mobillåda. Det säger en hel del om samtiden och vårt behov av att återigen kunna se varandra, umgås och samtala utan skärmar. Hemmet är en plats för trygghet, härligt umgänge och kärlek – inte en skönare sortens yta för interaktion via sociala medier. En bra tanke gällande julklappar således och något som hela familjen kan ha glädje av i det långa loppet.

Men, för den saken skull så ska vi inte glömma att man måste hitta speciella julklappar åt varje enskild individ och försöka träffa rätt med tanke på personlighet, intressen och andra personliga preferenser. Hur ska man exempelvis tänka gällande den mer pedanta personen? Vilka julklappar passar för den städtokige? Vi tittar närmare på detta och ger några tips.

Vilka julklappar ska man ge den städtokige?

Det kanske låter lite trist att definiera en person som städtokig, men vissa har trots allt närmare att plocka fram städsakerna än andra och en del gillar renligheten på ett tydligare sätt. Våra tips kommer förhoppningsvis att förenkla detta och göra städningen än mer lustfylld än tidigare. Vad ska man då köpa? Vad sägs om följande alternativ.

 • En robotdammsugare

  En robotdammsugare av ett modernare snitt ger mycket valuta för pengarna.
  Dagens modeller är bättre än vad den första generationen var och idag så kan man se att dammsugarna har en högre prestanda – längre körtid, bättre finesser, enklare användning och där de klarar av exempelvis trösklar och trappsteg utan bekymmer. En robotdammsugare underlättar vardagen och köper en dyrbar bristvara till många familjer: nämligen tid. Förvisso så handlar det om en relativt hög kostnad, men man kanske kan gå ihop några stycken och köpa tillsammans?
 • Ångmopp

  Att städa med hjälp av ånga ger ett perfekt resultat och detta egentligen oavsett vilken yta det handlar om.
  Genom den heta ångan så löser man upp fett, smuts och andra förfulande detaljer. En ångmopp är enkel att hantera och resultatet blir synligt direkt. Dessutom slipper man använda tyngre rengöringsmedel och kemikalier. Hettan från ångan tar bort så mycket som 99% av alla bakterier. Det är synnerligen hygieniskt och bra för hela vår miljö.
 • Ättika – en årsförbrukning

  Trodde du att ättika enbart används för att lägga in gurka, lök och grönsaker?
  Då är det dags att tänka om. Ättika är nämligen ett av de bästa städhjälpmedlen som finns och du kan använda det från allt till att lösa upp proppar i avlopp, för att ta bort mögelangrepp och vidare till att rengöra toalett samt kakel- och klinkers med. Ättika – som blandas med vatten – är något som underlättar all typ av städning och genom att ge bort en massa flaskor så kommer du att göra en enorm skillnad för din städtokige bekanta.

Den ultimata julklappen för den städtokige – professionell hjälp

Vårt bästa julklappstips handlar emellertid om att ge dig själv en chans att umgås med din bekante som äger en faiblesse för städning. Det gör du genom att köpa en städtjänst. Vad sägs om en prenumeration på hemstädning där ett företag kommer förbi och städar någon gång i månaden? Eller kanske låta städfirman göra en rejäl punktinsats i exempelvis källaren eller i garaget? Vad sägs om att låta städföretaget sköta all tvätt under en period?

Idag kan man, som en följd av Rut-avdraget, se att städföretag erbjuder ett bredare utbud av tjänster där det dessutom är möjligt att skräddarsy lösningar efter de egna behoven. Vill du träffas, umgås och vara med din vän så kanske du får låta proffs avlasta dennes städning. Det tjänar ni båda på. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 9 =